Over NVBV Webinar 'Het Gezonde tafelgesprek'

NVBV Webinar 'Het Gezonde tafelgesprek'

GezondeTafel LinkedIN (002)

In dit gezonde tafelgesprek gaan we op donderdag 7 oktober 2021 met gasten van binnen en buiten de bouwwereld in gesprek over het onderscheid tussen gezondheid en comfort en gaan we op zoek naar de rol die de bouwfysicus hierin mag spelen. 

We leven in een tijd van ongekende rijkdom. En ondanks deze rijkdom en de toenemende technologische ontwikkeling worden we niet gezonder. In de Verenigde Staten neemt de levensverwachting zelfs alweer af. We brengen ook gemiddeld 90% van de tijd ín gebouwen door. Logisch dat gezondheid ook in de bouw meer aandacht krijgt.

Ons vakgebied ‘Bouwfysica’ draait van oudsher om het creëren van een comfortabele leef- en werkomgeving. Met alle techniek, én ook de bouwkundige en organisatorische mogelijkheden, hebben we de mogelijkheid om binnenklimaten heel precies te reguleren. Denk aan de luchtstromen in een operatiekamer, de akoestiek in een concertzaal, de precieze temperatuur in álle ruimten in huis en de luchtvochtigheid in een museum.

Maar wanneer gaat het om comfort en wanneer om gezondheid? Dient comfort wel voorop te staan in relatie tot gezondheid en energiegebruik? Of is het een gevolg van onze toenemende welvaart en eisen aan gemak? Ook in de nieuwe certificeringsmethoden zoals het WELL Building certificaat lijken de grenzen tussen gezondheid en comfort te vertroebelen. Een gebouw kan uit zichzelf ook niet gezond zijn, het kan bijdragen aan of uitnodigen voor meer gezondheid van haar gebruikers.

Het gezonde tafelgesprek vindt plaats in de vorm van een Webinar. Benieuwd hoe dat er online uitziet? Bekijk de aftermovie van NVBV Webinar De Energietafel van juni 2021. 

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Leden NVBV Gratis
Medewerkers van sponsoren NVBV € 15,00
Niet leden € 20,00
Studenten Gratis

Alle vermelde prijzen zijn excl. 21% BTW. 

Aanmelden
Gebruik maken van de voordelen voor leden en sponsoren? Word lid 

    Meer informatie
    Mylenne Hamaker, Coördinator Evenementen
    M 06-34352224 | E activiteiten@nvbv.org

    Sluiten