Over NVBV Webinar Parametrisch ontwerpen

NVBV Webinar Parametrisch ontwerpen

Banner webinar NVBV

Parametrisch ontwerpen voor bouw

Als vervolg op de special over parametrisch ontwerpen in het Bouwfysicablad nummer 1 2023 organiseert de NVBV een webinar Parametrisch Ontwerpen. In dit webinar zullen vier gasten – van Arup, DGMR en RHDHV – hun ervaringen met het gebruik van parametrisch ontwerpen als bouwfysicus delen. Zij zullen toelichten hoe parametrisch ontwerpen hun helpt in hun werk en wat de mogelijkheden zijn. 

Webinar agenda

Welkom & introductie - Onze moderator Bo Dorresteijn geeft het startsein voor een boeiende middag vol inzichten.

'Exploring the design solution space' - Gijs Joosen zal ons meenemen in een inleidende presentatie over parametrisch ontwerpen en hoe technologie ons helpt bij het begrijpen van gebouwprestaties in diverse ontwerpvarianten.

'Parametrisch ontwerpen met bouwfysica' - Marc Tavenier zal uitleggen hoe parametrisch ontwerp kan worden toegepast in bouwfysica en zal verschillende tools demonstreren die bouwfysische advisering versterken en ontwerpkaders bieden.

‘Productiever met parametrisch ontwerpen’ - Matthijs van Jaarsveld zal het resultaat delen van een interessant onderzoek dat gericht is op productiviteits- en energetische winsten door het toepassen van diverse bouwkundige en installatietechnische maatregelen.

‘Slimme keuzes maken in de vroege ontwerpfase (Informed decision making)’ - Veronika Heidegger zal laten zien hoe parametrisch ontwerpen helpt bij het nemen van weloverwogen beslissingen in de beginfase van een project, met inbegrip van parameters zoals bezonning, wind, akoestiek en daglicht.

Na deze informatieve sessies zal moderator Bo Dorresteijn het webinar afsluiten en ruimte bieden voor vragen en discussie.

Sprekers

Veronika

Veronika Heidegger, computational engineer in het bouwfysicateam bij Arup

portret-gijs-joosen

Gijs Joosen, senior architect en leading professional parametric design bij Royal HaskoningDHV

Marc Tavenier_0335_LR_KL (002)

Marc Tavenier, adviseur akoestiek en bouwfysica bij Royal HaskoningDHV, tevens winnaar van de Kees van der Lindenprijs 2022

Matthijs-van-Jaarsveld

Matthijs van Jaarsveld, expert bouwfysica en installaties, DGMR

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Leden NVBV Gratis
Medewerkers van sponsoren NVBV Gratis
Niet leden Gratis

Aanmelden
Gebruik maken van de voordelen voor leden en sponsoren? Word lid 

Meer informatie
Marieke Rouvoet, Coördinator Evenementen
M 06 11241291 | E activiteiten@nvbv.org

Sluiten