Bijzondere tijden 2 - 2020/2

Deze vreemde zomer, waarin we massaal in eigen land vakantie vierden of gewend raakten aan het dragen van mondkapjes op drukke plekken, loopt alweer ten einde. We gaan weer aan het werk. We houden ons aan alle maatregelen en doen dit dus grotendeels vanuit is. Het gevolg hiervan is ook dat we onze Kennisdag dit jaar niet in fysieke vorm kunnen organiseren. De 8e Kennisdag Bouwfysica zal online plaatsvinden, verspreid over vier dagen. Op 8 oktober is het eerste webinar. Ik nodig u graag uit om op onze website het volledige programma te bekijken en u in te schrijven.

Wij als redactie hebben niet stil gezeten de afgelopen weken, zodat nu aan het einde van de vakantieperiode het 2e nummer van 2020 op de mat ligt. In dit nummer komt een breed palet van onderwerpen aan bod, waarbij energiegebruik vaak centraal staat. U kunt zich verdiepen in het Earth, Wind & Fire concept en de mogelijkheid dit toe te passen in de gestapelde woningbouw. In een ander artikel wordt de effectiviteit van verschillende ontwerpmaatregelen op de BENG score en milieuprestatie verkend. Ook kunt u lezen over de potentie van een tuinbouwkas als warmtevoorziening van een woonwijk, of over de ontwikkeling van een zogenoemde Trombe-wand met faseveranderende materialen, bedoeld om het energiegebruik te reduceren. We zijn de mens niet vergeten, ook die komt aan bod in dit nummer. Het afstudeerartikel over de Dutch Daylight Experience neemt ons mee in het belang van daglicht.

Heel veel leesplezier!

Jikke Reinten, redactie

Artikelen

Amsterdam aardgasvrij: Een kas-zonnecollector als alternatief voor stadsverwarming
ir. P.N. (Nick) ten Caat, TU Delft | ir. L.J.A. (Luuk) Graamans, Wageningen University | dr. ir. M.J. (Martin) Tenpierik, TU Delft prof. dr. ir. A.A.J.F. (Andy) van den Dobbelsteen, TU Delft

Gestapelde woningbouw toekomstbestendig met het EWF concept
ir. R.N.H. (Richard) Claessen, ABT bv, Velp | ir. V.R.M. (Vincent) Höfte, ABT bv, Delft

Double Fase 2.0
dr.ir. M.J. (Martin) Tenpierik, dr. M. Turrin MSc Arch,, e.a. | TU Delft

De balans tussen energieprestatie en milieuprestatie
ir. A.E (Annebeth) Muntinga, ABT b.v., Delft

Binnenmilieu en GezondheidDaglicht of dag licht?
ing M. (Merijn) Bink, Afstudeerder, daglichtenthousiasteling en bestuurslid Dutch Daylight

Kennisbank toegang

Bekijk alle artikelen in de kennisbank. De kennisbank is alleen toegankelijk voor leden. 
Bent u lid maar is de kennisbank niet zichtbaar? Zorg dat u ingelogd bent.

Bekijk de kennisbank

Sluiten