2022/2

Laatst deed ik mee aan een grote hardloop-wedstrijd. Het ging onverwachts goed. Zoals zo vaak; van tevoren twijfel ik of ik het wel kan en zelfs onderweg denk ik nog dat ik het verderop wel eens zwaar zou kunnen krijgen. Niet dus. De tweede helft was duidelijk sneller dan de eerste en ik kwam met een grote glimlach over de finish. Achteraf verbaasde ik me over de afstand. Had ik echt 10 mijl, dus 16,1 km, gerend? Dat ging best snel voorbij. Cliché maar waar: achteraf kun je je niet meer goed voorstellen dat je iets al zo lang hebt gedaan.

Dit gaat ook op voor mijn rol als eindredacteur van Bouwfysica. Dat doe ik nu al heel wat jaren en ik moet bekennen dat het wel tijd wordt voor iemand die met me mee rent. Dus: loopmaatje gezocht, ofwel een assistent eindredacteur. Je hoeft overigens niet van hardlopen te houden, een interesse voor het overzicht over de inhoud en de lay-out van ons mooie vakblad is prima. Verder is het goed om te weten dat we de opmaak niet zelf doen, maar uitbesteden aan een bureau. Het gaat dus vooral om het afstemmen; de eindredacteur is de schakel tussen de redactie en de opmaak. Voor meer info stuur gerust een bericht naar redactie@nvbv.org

Vergeet ik bijna het belangrijkste van dit redactioneel! We hebben namelijk weer ons best gedaan om er een gevarieerd nummer van te maken, met als thema de nieuwe Omgevingswet. We starten met een algemene inleiding van Hajé van Egmond en daarna zoomt Gertjan Verbaan in op de nieuwe daglichteisen. Marcel Willems schrijft ook over daglicht en dan specifiek over de resultaten van verschillende softwarepakketten. Op het gebied van geluid zal eveneens het een en ander veranderen en Tom Bouwhuis laat dit aan de hand van twee casussen zien. Kortom, handig leesvoer ter voorbereiding van de aanstaande veranderingen!

Artikelen

De omgevingswet: Landelijke kaders voor lokale afweging
ir. H. van Egmond - Geregeld BV, Delft
Daglicht is gezond
Ing. G Verbaan - DGMR
Licht op daglichtsimulaties
ir. M. Willems | DWA, Rijssen
Nieuwe geluidsregelgeving praktisch beschouwd
ir. T.E.L.M. Bouwhuis | M+P raadgevende ingenieurs, Aalsmeer
“Bouwfysica na 1,5°C stijging”
Terugblik NVBV Kennisdag 2022

Kennisbank toegang

Bekijk alle artikelen in de kennisbank. De kennisbank is alleen toegankelijk voor leden. 
Bent u lid maar is de kennisbank niet zichtbaar? Zorg dat u ingelogd bent.

Bekijk de kennisbank

Sluiten