2021/3

Het bestuur van de NVBV was op zoek naar nieuwe bestuursleden. Er bestaat een keurig schema van aan- en aftreden, en het werd tijd om een nieuwe penningmeester te zoeken. Ze dachten aan mij. Zeer vereerd, maar penningmeester is niet aan mij besteed. Ik kan rekenen in dB, %, en mm, om maar wat te noemen, maar niet in €. Daar gelden de natuurwetten niet. Maar de aftredend penningmeester vroeg door. En voor ik het wist volgde ik Tom Scholten op als hoofdredacteur van het blad Bouwfysica.

Overigens is er inmiddels een kandidaat penningmeester. Vreemd genoeg mist er nog een bestuurslid evenementen, terwijl dat toch het lid met het minste werk en (na het blad) het leukste onderwerp is, lijkt mij.

Laat ik me eerst voorstellen: Annet van der Horn, bouwkundig ingenieur (HTS Groningen, TU Delft). Al 25 jaar werkzaam bij NEN waar ik de ontwikkeling van diverse normen (heb) begeleid(t). Denk aan verlichting, daglicht, geluid, vochtwering en energieprestatie. Ik ken dus veel mensen die een stuk zouden kunnen schrijven en nu nattigheid voelen… Ervaring als redactielid van de schoolkrant en als hoofdredacteur van het NEN personeelsblad (met de mooie naam ‘NENsens’) en als lid van de redactieraad van het tijdschrift ‘Bouwkwaliteit in de praktijk’.

Ik trof een redactie die deskundig en enthousiast is en al bezig was met een inhaalslag. Want het moet gezegd: Het blad – ook deze uitgave weer - is nog steeds prachtig, informatief en actueel, maar de frequentie is niet helemaal meer wat het geweest is. Ik ga dus, samen met de reactie, mijn best doen om in 2022 weer 4 mooie uitgaven te publiceren. Ik heb er zin in. Veel leesplezier!

Annet van der Horn, uw nieuwe hoofdredacteur

Artikelen

Naturally air-conditioned nearly zero-energy housing: the earth, wind & fire case study
Y. Patidar MSc, dr. R.M.J. Bokel, Faculty of Architecture and the Built Environment, Architectural Engineering and Technology, TU Delft 

BENG-adviseur, stedebouwfysisch onmisbaar vanaf de eerste pennenstreek
ir. R.E. van Witzenburg, ir. J.V.F. Houben, Nelissen ingenieursbureau, Eindhoven

Slimmer koelen door te ventileren
ir. W.S. Koenen, ABT bv, Delft

Circulaire gebouwen - doeltreffend sturen op een lage milieu-impact
ir. C.L. Meyer, ir. Y.H. Schuuring, abtWassenaar

Kennisbank toegang

Bekijk alle artikelen in de kennisbank. De kennisbank is alleen toegankelijk voor leden. 
Bent u lid maar is de kennisbank niet zichtbaar? Zorg dat u ingelogd bent.

Bekijk de kennisbank

Sluiten