De bouw blijft de komende jaren krachtig doorgroeien, jij ook?

Start in maart met de vernieuwde opleidingen Bouwfysica, Bouwbesluitdeskundige of Milieugeluid.

 De bouwproductie nam in 2017 met 5% toe en ook de komende jaren is de verwachting dat de bouw een krachtige productiegroei zal realiseren, voorspelt het Economisch Instituut voor de Bouw. Vooral de gww-sector en utiliteitsbouw zullen fors groeien en duurzaamheid wordt belangrijker dan ooit. Deze groei drukt ook zijn stempel op de arbeidsmarkt: er is veel nieuw én gekwalificeerd personeel nodig. Tijd om jezelf te ontwikkelen en door te groeien. Misschien wel binnen bouwfysica, bouwregelgeving of akoestiek? Start vanaf maart met één van de vernieuwde en erkende SKB-opleidingen.

Bouwfysica

Leert je meer over de bouwfysische theorie, de onderzoeksmethodieken en de toepassing in de praktijk van onderzoek en advisering. Studieleider Twan Vervoort: “Een unieke opleiding die bouwfysica in de volle breedte behandelt en zowel kijkt naar de bouwfysische theorie als de toepassing in de praktijk”.

Bouwbesluitdeskundige

Leert je hoe je een bouwplan integraal kan toetsen aan de voorschriften van het bouwbesluit en zo kwaliteitsborging kan garanderen. Studieleider Hajé van Egmond: “Een unieke basisopleiding die je snel inzicht geeft in het Bouwbesluit en handvatten biedt om bouwplannen integraal te toetsen aan de voorschriften, of je nu werkzaam bent bij de overheid of in de bouw.”

Milieugeluid

Leert je alles over de oorzaken van geluidsoverlast, relevante wetgeving en praktische methoden en rekenprogramma’s om overlast te beperken. Studieleider Wim Soede: “Het is leuk om te zien dat mensen met weinig ervaring in geluid aan het einde van de opleiding helemaal klaargestoomd zijn voor het vak van geluidsadviseur in de volle breedte.”

De opleidingen worden gegeven door docenten werkzaam bij ingenieurs- en adviesbureaus, technische universiteiten en hogescholen. Na het afronden van de opleiding ontvang je een gecertificeerd CPION-diploma. Deelnemers van vorige edities geven aan dat zij na het volgen van de opleiding meer kennis van zaken hebben en daarmee een betere gesprekspartner zijn geworden. Dus haal ook de expertise in eigen huis en verbeter je kennis op het gebied van bouwfysica, -regelgeving en -akoestiek.