8e Kennisdag Bouwfysica online – de bouwfysicus in de circulaire bouweconomie

De bouw is in transitie, was het thema van de 7e Kennisdag Bouwfysica. We wisten toen nog niet dat dit ook van toepassing zou zijn op de 8e Kennisdag Bouwfysica. De Kennisdag Bouwfysica gaat voor het eerst online en bestrijkt meerdere dagen. Het thema van de Kennisdag is de bouwfysicus in de circulaire bouweconomie (CBE). Uitgangspunt is dat de bouwwereld in 2030 er anders uit ziet, andere producten maakt, anders georganiseerd is en anders werkt. De 8e Kennisdag Bouwfysica wil vooruitblikken op het werk van de bouwfysicus in de CBE en stelt de vraag hoe de bouwfysicus zich kan voorbereiden op het werk in de CBE

De bouw in 2050 moet circulair zijn. Natuurlijk staat hergebruik en recycling daarbij centraal, maar het gaat ook om industrieel bouwen, aanpasbaar bouwen, bio-based bouwen en minimalistisch bouwen. Dit betekent bijvoorbeeld dat in de ontwerpfase niet alleen over de ontwikkeling en het gebruik van een bouwwerk moet worden nagedacht, maar ook over de volgende levensfase van de materialen en producten die in het bouwwerk zijn opgenomen. De vraag is wat dit voor de bouwfysicus betekent. Hoe kan de bouwfysicus thema’s als energiezuinigheid, gezondheid en brandveiligheid circulair benaderen? Kan de bouwfysicus een concept maken dat losmaakbaar en hernieuwbaar is? Krijgt de bouwfysicus nieuwe vragen voorgeschoteld ten gevolge van de nieuwe inkoopprocedures en andere samenwerkingsvormen?

De 8e Kennisdag Bouwfysica gaat over de rol en de betekenis van de bouwfysicus in de circulaire bouweconomie. Nu voor het eerst in de vorm van webinars, met sprekers die actief betrokken zijn bij de ontwikkeling van de circulaire bouweconomie en die in staat zijn om de deelnemers van deze online Kennisdag op ideeën te brengen. Nieuwe ideeën, die de bouwfysicus op weg helpen naar de circulaire bouwwereld van 2050.

De 8e Kennisdag Bouwfysica omvat 4 online webinars en wordt gehouden op:

  • 8 oktober;
  • 5 november;
  • 19 november;
  • 10 december;

Het programma per dag vindt u hier: Programma.

Aanmelden kan op deze pagina.

Sponsors van de NVBV kennisdag 2020: