Onder Overige activiteiten worden activiteiten verstaan die niet door de NVBV georganiseerd worden of waar de NVBV geen extra nadruk op wil leggen. Deze activiteiten komen wel in de Agenda terecht, maar verschijnen niet in het nieuwsoverzicht of binnen de zoekresultaten.

Geef de titel, categorie en de startdatum van de acticiteit op. Dit zijn verplichte velden. De startdatum bepaalt of en waar de activiteit in de agenda geplaatst wordt. De activiteiten in de agenda worden namelijk gegroepeerd naar categorie in chronologische volgorde gepresenteerd, te beginnen met de eerstvolgende activiteit. Activiteiten in het verleden worden automatisch verborgen.

Als het een meerdaagse activiteit betreft dan geef je naast de startdatum ook de einddatum op. De einddatum wordt dan samen met de startdatum getoond in de agenda.

Tevens kan je een locatie en een link naar meer informatie opgeven. Indien opgegeven wordt deze informatie bij de activiteit in de agenda getoond.

Vergeet niet om binnen het kader Publiceren op de blauwe knop Publiceren / Bijwerken te klikken om de wijzigingen definitief te maken.

N.B. Onderaan de agenda staat een link naar een formulier waarbij derden zelf activiteiten kunnen laten opnemen in de agenda. Na het invullen van het formulier wordt de activiteit opgenomen in de database, maar nog niet gepubliceerd. Er gaat tevens een e-mail uit naar de redactie dat er een nieuwe activiteit wacht op goedkeuring. De redactie kan het concept binnen WordPress bekijken en beslissen om de activiteit op te nemen in de agenda. Daarvoor log je in en navigeer je naar Overige activiteiten in het admin menu aan de linkerkant. In het overzicht wordt naast de titel en de categorie waar de activiteit onder valt ook de datum getoond waarop de activiteit is toegevoegd. Dit is de publicatiedatum (kolom Datum). De datum waarop de activiteit gehouden wordt, en op basis waarvan de activiteit wel of niet getoond wordt in de agenda, is te zien in de kolom datum activiteit. Verder worden ook de locatie en de link naar meer informatie in het overzicht getoond.

schermafbeelding

Je komt nu in een overzicht met alle (niet NVBV) activiteiten. Niet gepubliceerde activiteiten zijn te herkennen aan de opmerkingen ‘ – Concept’ achter de titel. Je kan nu de activiteit bewerken en in het kader Publiceren op de blauwe knop Publiceren klikken. De activiteit wordt nu opgenomen in de agenda.

Je kan ook snel de status van een activiteit aanpassen vanuit het overzicht. Navigeer daarvoor met de muis over de titel van de betreffende activiteit en kies voor de opties ‘Snel bewerken’. Verander nu de status van Concept naar Gepubliceerd.

schermafbeelding