Na inloggen kom je terecht in het Dashboard van WordPress. Vanuit hier beheer je alle content. Bovenin zie je een zwarte balk, de zogenaamde admin balk. Deze balk blijft na inloggen zichtbaar, ook als je de website zelf bekijkt. Links in de admin balk staat NVBV, de naam van de website. Klik hierop en je schakelt naar de website. Je kunt weer terugschakelen naar het Dashboard door in de admin balk op Dashboard te klikken.

In het Dashboard staat links een zwarte balk, het zogenaamde admin menu. Hiermee kan je de verschillende onderdelen van de website benaderen.

Hoewel WordPress helemaal naar je eigen hand te zetten is, is het goed om te weten dat standaard gewerkt wordt met berichten en pagina’s. Een bericht is inhoud dat een bepaalde actualiteit heeft. Standaard worden alle berichten getoond in aflopend chronologische volgorde. Dus met het meest recente bericht bovenaan de lijst. Een pagina bevat meer statische informatie en is in principe terug te vinden in het menu van je website. Pagina’s zijn in tegenstelling tot berichten hiërarchisch en kunnen zodoende een subitem zijn van een andere pagina.

Media omvat alle bestanden gekoppeld aan de website. Denk daarbij aan afbeeldingen documenten e.d. Alle media wordt verzameld en beheerd in de Mediabibliotheek.

Alle inhoud wordt ontsloten door gebruik te maken van categorieën en tags ( = sleutelwoorden). Categorieën zijn in tegenstelling tot tags hiërarchisch van aard en kunnen dus een subitem zijn van een andere categorie.

Rechtsboven in de admin balk heb je toegang tot je eigen profiel. Hier kan je enkele persoonlijke voorkeuren instellen en onder meer je wachtwoord wijzigen.

Onder Scherminstellingen (rechts boven in het scherm, net onder de admin balk) kan je bepaalde onderdelen van het Dashboard tonen of verbergen. Kijk hier even als je bepaalde onderdelen mist.

handleiding-dashboard