Momenteel zijn de volgende categorieën beschikbaar. De keuze van de categorie beïnvloedt (deels) welke extra informatie er bij het bericht ingevuld kan worden en waar de berichten op de website getoond worden. Alle berichten worden in ieder geval aan het nieuwsoverzicht toegevoegd op basis van de (publicatie)datum waarbij de meest recente artikelen bovenaan de lijst terecht komen.

Op de website wordt de categorie boven de titel van het bericht getoond; in sommige gevallen voorzien van een eigen kleur. Als je op de categorie klikt dan wordt een overzicht getoond van alle berichten binnen de betreffende categorie.

Bestuur

Binnen deze categorie vallen (nieuws)berichten vanuit het bestuur.

Vereniging

Binnen deze categorie vallen alle berichten onder de noemer verenigingsnieuws.

Activiteit

Binnen deze categorie vallen alle door de NVBV georganiseerde activiteiten. Een bericht binnen deze categorie wordt automatisch opgenomen in de agenda.

Terugblik

Binnen deze categorie vallen berichten die een terugblik vormen op een activiteit. Denk bijvoorbeeld aan (foto)verslagen, presentaties of notities. De berichten worden getoond op de homepage en worden daarnaast automatisch op een aparte pagina verzameld, gegroepeerd naar de activiteit waar de terugblik betrekking op heeft.

Bouwfysica blad

Hier vallen alle uitgaven van het bouwfysica blad onder. Een overzicht van alle uitgaven is te bekijken door te klikken op de categorie boven de titel van een uitgave of direct vanuit het menu. Op de overzichtspagina worden alle uitgaven getoond met hun cover en gegroepeerd per jaar van uitgifte. De meest recente uitgave wordt automatisch in de sidebar direct onder het menu getoond.

Publicatie

Hier vallen alle publicaties onder, anders dan het bouwfysica blad. Dit kun zowel digitale als niet-digitale publicaties zijn.