Maak een nieuw bericht aan een geef het bericht een titel, in de volgende vorm : {uitgave}-{jaartal}, bv. 03-2015. Deze titel wordt onder meer onder de cover van het blad getoond in het overzicht en in de sidebar.

Selecteer daarna binnen het kader Categorieën de categorie Bouwfysica blad en kies voor de optie opslaan als concept binnen het kader Publiceren. Op dit moment zal direct onder het invoerveld samenvatting meerdere nieuwe invoervelden verschijnen, specifiek voor deze categorie. Daarover later meer.

handleiding-dashboard-nieuw-bericht

Geef in de teksteditor (direct onder de titel) een begeleidende tekst op. Deze tekst wordt op de individuele pagina van de betreffende uitgave getoond. Daaronder kun je een samenvatting opgeven. Deze samenvatting wordt getoond op de homepage.

Verder is het nu belangrijk dat je de publicatiedatum van het bericht aanpast naar de (globale) datum van verschijning van het blad (maand en jaar). Nieuwe berichten krijgen namelijk standaard de huidige datum als publicatiedatum. De publicatiedatum bepaalt namelijk niet alleen de plek in het nieuwsoverzicht op de homepage, maar ook de plek waar het blad in het overzicht met alle bladen terecht komt. Dit speelt dus vooral een rol bij het toevoegen van bladen uit het archief. Je kunt deze datum aanpassen binnen het kader Publiceren.

Binnen het kader Uitgelichte Afbeelding kan je de cover van de betreffende uitgave uploaden. Klik op uitgelichte afbeelding instellen. Je komt nu in de Mediabibliotheek van WordPress terecht. Onder het tabblad Bestanden uploaden kan je nieuwe bestanden toevoegen. Bevestig door op de blauwe knop Uitgelichte afbeelding instellen te klikken.

handleiding-dashboard-uitgelichte-afbeelding

De cover wordt getoond bij het bericht, in het nieuwsoverzicht en op de overzichtspagina met alle uitgaven van het blad. Kies voor de afbeelding bij voorkeur een bestand in .png of .jpg met een afmeting van 600 px bij 848 px en een resolutie van 300 dpi. Als je niet over een afbeelding van de cover beschikt dan kan je deze eenvoudig zelf maken door van de volledige digitale publicatie in pdf de eerste pagina te exporteren naar de gewenste afmeting en het gewenste bestandsformaat. Gebruik hiervoor bij voorkeur de publicatie in 150dpi omdat deze geen snijlijnen toont.

Zoals eerder opgemerkt verschijnen er bij berichten binnen de categorie bouwfysica blad enkele specifieke nieuwe invoervelden.

Onder Artikelen kan je de artikelen selecteren die in deze uitgave van het Bouwfysica blad zijn verschenen. In de linkerkolom staan alle artikelen. In de rechterkolom staan de geselecteerde artikelen. De volgorde van de geselecteerde artikelen bepaalt de getoonde volgorde op de website. Artikelen in de rechterkolom kunnen versleept worden om zo de volgorde van de presentatie op de website aan te passen.

N.B. Voeg nieuwe artikelen eerst toe als bericht binnen de categorie Artikel (zie handleiding).

Onder Volledig magazine kun je een pdf koppelen van het (gehele) blad. Je kan dit doen in drie verschillende resoluties (72, 150 en 300 dpi). De versie in 72 dpi wordt getoond aan alle bezoekers van de website indien de uitgave ouder is dan één jaar (ofwel indien de publicatiedatum van het bericht meer dan één jaar in het verleden ligt). Abonnee’s (mensen die zijn ingelogd) hebben altijd toegang tot de digitale versie.

De versies in 150 en 300 dpi zijn enkel bedoeld als archief. Ze worden niet aan bezoekers getoond, maar zijn via een speciale (nog te maken) pagina beschikbaar voor een redacteur.

Vergeet niet om binnen het kader Publiceren op de blauwe knop Publiceren / Bijwerken te klikken om de wijzigingen definitief te maken!