Op woensdag 13 februari 2019 organiseert de NVBV een excursie met lezingen naar het onlangs gerenoveerde hoofdgebouw van de Technische Universiteit Eindhoven, ATLAS. Het is het eerste gerenoveerde onderwijsgebouw in Nederland dat het BREEAM Outstanding certificaat behaald heeft.

Het gebouw is voorzien van een slimme, glazen gevel waarmee, op basis van het weer, ’s nachts etagehoge uitzetramen naar buiten schuiven om het gebouw te koelen en te ventileren. Daarnaast is ATLAS het 5egebouw op de campus wat is aangesloten op de WKO. Via dit systeem wordt het gebouw in de zomer gekoeld en in de winter verwarmd en is het gebouw volledig gasloos. Het ATLAS  gebouw telt zestien bouwlagen waarin onder andere de faculteiten Industrial Design, en Industrial Engineering & Innovation Sciences, het College van Bestuur, ondersteunende diensten vanuit de TU/e, Innovation Lab en de University Club gehuisvest worden.

Programma

  • 13:50 – 14:05 ontvangst bij ATLAS met koffie en thee
  • 14:05 – 14:30 Inleiding door TU/e
  • 14:30 – 16:00 Lezingen over het ATLAS gebouw:
  • Jérõme Eijsackers van Peutz
  • Peter van Mierlo van Valstar-Simonis
  • 16:00 – 17:00 rondgang door het ATLAS gebouw
  • 17.00 – 18:00 afsluitende borrel

Inschrijven

Schrijf je snel in. De groepsgrootte is beperkt tot maximaal 30 personen.

Deze activiteit wordt georganiseerd voor alle leden van de NVBV.
Leden van de NVBV hebben gratis toegang. Niet-leden betalen € 65,- (incl. 1 jaar NVBV lidmaatschap). Als u hier verdere vragen over heeft kunt u contact opnemen met de secretaris van de NVBV secretaris@nvbv.org (t.a.v. Marc Kalee).


Tijdens deze activiteit zullen er foto’s en/of video opnames gemaakt worden. Deze kunnen gebruikt worden voor het activiteitenverslag en promotie van activiteiten via de website van de NVBV, ledenbijeenkomsten van de NVBV, het Bouwfysica blad en LinkedIn.