Een gezonde woning is een goed geventileerde woning. In een woning met genoeg ventilatie slaap je beter, ben je minder vaak ziek en ben je productiever. Aandacht voor binnenlucht in de woning is broodnodig. Want de kwaliteit van de lucht in een  woning is veel slechter dan we denken.
Op 2 november organiseren Lente-akkoord, VLA en ISSO daarom gezamenlijk de Dag van de Binnenlucht.

Een woning goed isoleren én tegelijk ook goed ventileren klinkt in vele oren nog steeds als een tegenstelling. Ventileren kost inderdaad energie, maar is noodzakelijk voor ieders gezondheid. Tijdens de dag van de Binnenlucht  maakt u kennis met de nieuwste inzichten en innovaties en gaat u naar huis met praktisch toepasbare kennis.

Harm Valk is dagvoorzitter van de Dag van de Binnenlucht. De dag begint met plenaire lezingen van o.a.  key-note spreker Michael Rutgers, directeur Longfonds.  Vervolgens kunt u kiezen  uit deelsessies. Een greep uit de sessies:

  • Een luchtdichte woning ventileert beter.
    Met o.a. André Meester (VLA) en Willem Koppen (Koppen Bouwadvies)
  • Gezonde kooklucht. Met o.a. Claudia Bouwens (Lente-akkoord) en Piet Jacobs (TNO)
  • De wondere wereld van Binnenlucht. Stroomt de lucht zoals de pijltjes in de tekening of gaat het in het echt toch iets anders? Met o.a. Marco Hofman (ISSO) en Rob van Holsteijn (VHK)
  • ‘Binnenlucht voor dummies’. Praktische informatie voor bewoners (en dat zijn we allemaal). Met o.a. Milieu Centraal en Onno van Rijsbergen (Woonbond).

De Dag van de Binnenlucht vindt plaats op donderdag 2 november 2017. Locatie: congrescentrum 1931 in Den Bosch. Ontvangst vanaf 9.30 uur. Start inhoudelijke programma van 10 tot 15.30 uur. Na afloop is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een drankje en een hapje.

Meer informatie kunt u vinden op http://www.nieman.nl/2017/09/dag-van-de-binnenlucht/