Bouwend Nederland staat voor de grote uitdaging van de transitie in materiaalgebruik. Hoe gaat Nederland in 2050 circulair zijn en welke rol is er weggelegd voor de bouwsector? Dit event gaat in op de laatste stap van het circulair proces en zorgt voor het sluiten van de keten.

Denk jij mee over de toekomst van circulariteit in de bouw? De inschrijving voor deze activiteit is gesloten, wilt u toch nog graag aanwezig zijn? Stuur dan even een email met uw gegevens naar activiteiten@nvbv.nl.

Programma

13:30 Binnenloop

13:45 Welkom door Ydo Schuuring | DGMR

14:00 spreker: Lars van der Meulen | Aveco de Bondt
Lars van der Meulen houdt zich al geruime tijd bezig met circulariteit in de bouw. Hij doet de aftrap als spreker en geeft ons inzicht in de huidige ontwikkeling van circulariteit in de bouw. Wat zijn de huidige knelpunten en uitdagingen?

14:40 spreker: Kim Meulenbroeks | Renewi
Kim Meulenbroeks geeft haar visie op de rol van de afvalverwerker in een circulair bouwproces. Heeft de circulaire afvalverwerker in huidige rol nog toekomst?

15:20 pauze

15:40 spreker: Daan Bruggink | Orga-architect
Daan Bruggink neemt ons mee in de rol van ontwerpen in een circulair ontwerp. Voor welke materialen is het circulair ontwerp de grootste uitdaging? En hoe moet bouwend Nederland hiermee om gaan?

16:20 Lagerhuis discussie
Dit biedt de mogelijkheid om zelf een bijdrage te leveren door interactief mee te discussiƫren over stellingen die afgestemd zijn op de presentatie van de sprekers.

17:00 borrel

Lokatie

De Tuinzaal van het Centraal Museum in Utrecht aan de Nicolaasdwarsstraat 14. Kijk voor meer informatie op de website van het Centraal Museum.