We krijgen in de toekomst te maken met nieuwe vraagstukken over energieneutraal bouwen, hernieuwbare energie en zorgvuldig gebruik van grondstoffen. Hoe gaan we dit doen? NVBV en LBP|SIGHT nodigen je uit voor een middag met interessante sprekers. Samen fantaseren we over de toekomst van bouwfysica. Iedereen die zich aangesproken voelt als YOUNG THINKERS is welkom!

Programma

14.00:   welkom
14:30:   Bas Hasselaar, themamanager bij SBRCURnet en kennispartner in de bouwsector
Bas Hasselaar heeft een begin gemaakt met het werken aan de nieuwe opgave. Hij heeft zelf ondervonden hoe het is om een energiezuinige woning te ontwerpen en te bouwen. Hij kan vertellen in hoeverre het haalbaar is om op basis van bouwfysica een energiezuinige woning of ander bouwwerk te maken. Wat zijn zijn ervaringen, oplossingen, maar ook de tegenvallers?
15:10:   Albert-Jan Vermeulen, sustainability professional bij MAT25
Albert Jan Vermeulen kan meer kan vertellen over zijn visie op de toekomstige waarde van vastgoed. Zal de economische waarde vervangen worden door maatschappelijke of ecologische waarden?
15:50:   pauze
16:20:   Ernst Jan Mul, projectmanager bij EPEA Nederland B.V.
Ernst Jan Mul is een industrieel product ontwerper, gespecialiseerd in duurzaam ontwerp. Hij is expert op het gebied van biomimicry. Biomimicry is de wetenschap en de kunst van het nabootsen van de beste biologische ideeën uit de natuur om menselijke problemen op te lossen. Op welke manier kan de biologie een bijdrage leveren aan onze opdracht in de toekomst?
17:00:   borrelen tot 18:00u

Locatie

Het event wordt gehouden in De Tuinzaal in het Centraal Museum te Utrecht, Nicolaasdwarsstraat 14 Utrecht. De locatie is goed te bereiken met het openbaar vervoer en parkeergarage Vaartsche Rijn is gelegen op 7 min lopen. Zie voor meer info over de bereikbaarheid: http://centraalmuseum.nl/bezoeken/routebeschrijving/.

Voorwaarden

Het event is bedoeld voor iedereen die zich interesseert voor de toekomst van bouwfysica. Echter het aantal plaatsen voor niet-leden van de NVBV is beperkt, voor NVBV-leden niet. Wij adviseren je zo snel mogelijk in te schrijven voor het event of om persoonlijk lid te worden van de NVBV.

Aan- en afmelden kan uiterlijk tot en met maandag 9 januari 2017.

Het event is gratis en wordt mogelijk gemaakt door de Nederlands Vlaamse Bouwfysica Vereniging in samenwerking met LBP|SIGHT.

Voor eventuele vragen, stuur een mail naar Ingrid van de Cruijs: secretaris@nvbv.org.

Opname
Er is een opname gemaakt van de hele middag. Klik hier om het Young Thinkers Event terug te kijken.