Na een lange voorbereiding is het zover: een geheel vernieuwde Bouwfysica! Het vakblad is door Twin Design voorzien van een eigentijds jasje en een nieuwe opmaak zonder de wetenschappelijke status van Bouwfysica uit het oog te verliezen. De leesbaarheid is naar onze mening verbeterd en het gebruik van kleur is nu volledig geïntegreerd in de opmaak. Kortom, een echte verbetering waarmee we de komende jaren weer vooruit kunnen.
De inhoud van dit nummer staat geheel in het teken van de Kennisdag Bouwfysica 2007. Tijdens deze door de NVBV georganiseerde dag zijn 24 lezingen gehouden, verdeeld over zes verschillende kennisgebieden (sessies). Volgens de redactie en het bestuur van de NVBV een uitgelezen kans om deze akgebieden in één themanummer te presenteren. In dit nummer begint ieder sessie (in blauw) met een korte inleiding van het vakgebied, gevolgd door meerdere samenvattingen van lezingen. Daarnaast zijn van enkele lezingen wetenschappelijke artikelen geschreven die te herkennen zijn aan een opmaak met rode accenten. De laatste pagina’s van Bouwfysica (in groen) zijn gereserveerd voor nieuws uit de vereniging. In de volgende nummers zullen we dit kleurgebruik voortzetten.
De nieuwe opmaak van Bouwfysica is een uitgelezen kans voor het werven van nieuwe leden. Daarom is de oplage van deze uitgave verhoogt tot 2000 stuks en wordt als proefexemplaar aan geïnteresseerden in ons vakgebied toegezonden. Nieuwe leden van de NVBV ontvangen het tijdschrift Bouwfysica en profiteren van vele extra’s binnen de vereniging.